Koninklijke Auping B.V.

Maintenance Engineer - Deventer

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 15-02-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Deventer Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris marktconform
VACATURE: Maintenance Engineer
(Locatie Deventer / fulltime - 40 uur of parttime 32 uur)

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? Ben je toe aan een enorme uitdaging binnen een enerverende en dynamische omgeving? Én ben je initiatiefrijk, zelfstandig en gedreven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt de functie in?
In deze rol ben je verantwoordelijk voor het door verbeteren en waarborgen van het machineonderhoud, het realiseren van een proactieve attitude binnen technisch beheer en het verder verhogen van de beschikbaarheid, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van het machinepark (een operatie zonder technische verrassingen).

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:
 • het predictief onderhoud door middel van metingen, analyse en toepassen van systemen en methodes;
 • het controleren van de staat van de machines;
 • het tijdig inplannen van onderhoud en/of vervanging;
 • het realiseren van effectiviteit en efficiëntie van de onderhoudsprocessen;
 • Het implementeren van het onderhoudsbeleid door deze te vertalen naar een concreet onderhoudsplan.
 • Het onderzoeken en analyseren van de operationele onderhoudsvraagstukken, -processen en protocollen en het bedenken en uitbrengen van verbetervoorstellen.

Het werk vraagt om een zeer grote mate van zelfstandigheid, kennis en gezag om focus aan te brengen binnen de veelzijdige problematiek. Dat inzicht moet worden aangewend om beleidsverantwoordelijken van de juiste informatie te voorzien alsmede voor procesoptimalisatie.

In de rol van Technisch Projectleider breng je als Maintenance Engineer vraag en aanbod bij elkaar bij het aanschaffen of laten ontwikkelen van nieuwe machines. Je kent alle ins- en outs van het vakgebied en de markt (o.a. leveranciers, technisch beheer, inkoop, R&D, etc.). Daarnaast ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en weet je die toe te passen binnen de aanbestedingsprojecten. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het gehele project vanaf initiatiefase tot aan ingebruikname van de machine.

Hoe ziet ons team er uit?
De afdeling Proces Engineering (4 personen) ondersteunt de productie- en logistieke afdelingen bij het voortdurend verbeteren en innoveren. De afdeling is nauw betrokken bij product- en procesinnovaties. In de rol van sparringpartner tijdens de ontwikkelfase en als begeleider bij de implementatie in de bestaande processen.
Naast de procesinnovaties wordt er ondersteuning gegeven aan de processen voor de bevoorrading, productie en uitgaande logistiek van matrassen, spiraalbodems en bedomrandingen.
De principes van Lean Manufacturing, dagelijkse opvolging, 5S, positiestandaarden en gestructureerde verbeteraanpak zijn de basis voor Operational Excellence. Je rapporteert in deze rol aan de Teamleider Proces Engineering.

Wat zoeken wij?
Als Maintenance Engineer bij Auping beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:
 • HBO+/ WO werk- en denkniveau (Werktuigbouwkunde WTB/ Technische Bedrijfskunde/ Elektrotechniek of vergelijkbaar);
 • Ervaring met optimalisatietrajecten in een productie- en/of logistieke omgeving en ervaring met Lean / WCM / TPM verbetermethodieken om daarmee het machinepark op orde te houden;
 • Ervaring in het leiden van technische projecten is een MUST
 • Het behartigen van de belangen van Operations in projecten zoals productwijzigingen;
 • Het kunnen doorzien van productieprocessen en leggen van verbanden waardoor je met oplossingen komt die passen binnen het volledige proces en machinepark;
 • Optimalisatietrajecten ten aanzien van het machinepark kunnen begeleiden en leiden;
 • Traject voor het aanschaf van nieuwe machines kunnen leiden van A tot Z;
 • Het bekend zijn met en het kunnen toepassen en uitleggen van de verschillende onderhoudsmethodes ;
 • Het kunnen overbrengen van kennis over verbetermethodieken en een gesprekspartner kunnen zijn binnen alle onderdelen van het bedrijf, van productie tot directie;
 • Gedrevenheid om altijd op originele, creatieve wijze te zoeken naar mogelijkheden tot verbetering;
 • Zelfstandigheid in rol en positie kunnen opbouwen en behouden binnen de organisatie;
 • Collega’s kunnen enthousiasmeren en ondersteunen om hun eigen aandeel in het proces inzichtelijk te krijgen, het begeleiden van collega’s in het nadenken over mogelijke verbeteringen en het uitvoeren daarvan;
 • Vloeiend (in woord en schrift) NL en EN is een must

Wat bieden wij je?
Wij bieden je een zeer uitdagende functie binnen een oer-Hollands familiebedrijf met grote internationale ambitie en dynamiek waar ‘Het Nieuwe Werken’ is omarmd. Auping staat garant voor een open, energieke werkomgeving vol mogelijkheden voor groei. Uiteraard horen daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden als een beoordelingstoeslag, 40 verlofdagen, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling bij.
Ons kantoor is gevestigd in Deventer op industrieterrein “De Weteringen”, vlak aan de A1.

Waar ga je werken?
Koninklijke Auping bv is dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, heeft meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. In het dynamische en innovatieve A-merk-, productie- en retailbedrijf in Deventer werken ca. 350 zeer betrokken mensen elke dag weer met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Meer dan 125 jaar expertise, in combinatie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design maken dat Auping staat voor hoge kwaliteit, ultiem comfort en mooie, hedendaagse ontwerpen. Auping streeft naar gezonde & ambitieuze groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert fundamenteel in duurzaamheid en heeft daarbij de ongekende ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten, circulair en volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie te hebben ingericht.

Het hoofdkantoor is duurzaam ingericht en Het Nieuwe Werken is volledig ingevoerd. Voor meer informatie over Auping: www.auping.nl.

Heb je interesse?
Deze vacature staat exclusief uit bij HR voor de Zaak. Heb jij interesse in deze uitdagende functie en sluit jouw ervaring aan bij wat wij zoeken? Stuur dan jouw schriftelijke sollicitatie naar Maartje Snoek via de 'Solliciteer' button.

(Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Detailhandel / Groothandel
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Vacature, fulltime, parttime, Deventer, Projectleider, Engineer.

Contactgegevens

Contactpersoon Maartje Snoek
Telefoon 06-28671506

Vestigingsplaats

Solliciteer